mandag 9. april 2012

Usignert og vakkert av Heather Hammers

"I like staying up until five in the morning listening to my headphones"
Slik føltes det å høre på Heather Hammers første gangen jeg ga hennes to selvutgitte plater en førstegangs lytt.
Jeg liker bokstavrim navnet hennes Heather Hammers, og sitatet som starter dette innlegget er lånt fra hennes facebookside. Men dette skal ikke handle om sitater men om musikken og musikeren Heather Hammers, for - for en fin musikk hun lager! Sjangeren er singer-songwriter, selv kaller hun det både folk, pop og indie (indie er det uten tvil, da hun ikke har noe stort plateselskap som backer henne). Hammers er både uavnhengig og usignert fra USA, nærmere bestemt West Frankfort, Illinois.
Begge albumene har hun gitt ut er via musikkutgivelses plattformen Bandcamp, hvor hun har sin hjemmeside http://heatherhammers.bandcamp.com



http://heatherhammers.bandcamp.com/


Platene hennes er faktisk - eller jeg vil heller si av en eller annen merkelig grunn - ikke tilgjenglig via nettbaserte musikktjenester som iTunes eller Spotify - kun via hennes egen webside, hun er vissnok i dialog med å få platene gitt ut via iTunes. I følge facebooksiden er hun inspirert av blant annet artister Ingrid Michaelson, Brandi Carlile, John Mayer, Sufjan Stevens. Jeg syns også referanser som Kathryn Williams, Tanya Donnely og Feist på sitt mest akustiske - og litt The Moldy Peaches.
Heather Hammers spiller etter sitt eget øre og hjerte, hun er helt selvlært. Hun er så selvstendig at det første albumet hennes ble spilt inn på hennes eget soverom. Kun akkopagnert av en akustisk gitar. Det er nesten som man føle man sitter ved siden av hun der hun sitter å spiller inn platen.



http://heatherhammers.bandcamp.com/

Platen "Let It Begin" består av 9 låter, med en spilletid på litt over 30 minutter, en kort plate. Ikke koster platen mye heller kun 5 dollar. Platen ble sluppet i april 2011 - og Heather Hammers kaller platen et resultat av opplevelser, følelser, tanker og mennesker livet har vist meg iløpet av det drøye siste året.
Hun er tydeligvis produktiv, andre album "The Leaves Will Fall" kom allerede i september 2011



http://heatherhammers.bandcamp.com/


Platen inneholder 11 låter - med litt lenger spilletid denne gangen 40 minutter, denne platen koster kun 8 dollar. Denne gangen er tekstene om barndom - å gi bort sin første gitar - til å ønske at hennes besteforeldre kunne være med henne for alltid - venner som gjorde hennes sommer uforglemmelig og et forsøk på å finne ut hvem hun er. Tittelen "The Leaves Will Fall" spiller på optimisme, for som Heather sier det selv; "As a tree sheds it's leaves every Autumn, it becomes the purest, most delicate form of itself - with no mask, nothing to hide - what it truly is."
Hvorfor hun ikke er signert og eller har blitt headhuntet av et stort selskap er og forblir et mysterium.
Begge platene er gjennomførte; Akustisk - noe myk koring på noen av låtene. Varmt og luftig, nakent og forsiktig. Det lyder så skjørt og nært at man er redd for at gjør man en brå bevegelse eller hoster mens platen spilles, så skvetter Heather på sengekanten der hun sitter og spiller den inn.
Altså, for 3/4 deler av en hundrelapp - nærmere bestemt små kr 75,- norske kroner, får man nesten halvannen time, fordelt på to plater hvor man kan la seg balsamere av Heather Hammers behaglige stemme- og akustiske klimpring (Forresten er du i sesongmodus eller ønsker alt av Heather Hammers, så ta med hennes 4-spors "Last Minute Christmas EP" også)


Selv har jeg latt meg forføre av de to albumene og inspirert til å låne hennes sitat, men ikke uten å tillate meg å modifisere det litt. 



I like staying up until five in the morning listening to Heather Hammers in my headphones








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!