tirsdag 29. november 2011

Mitt korstog: Michael Kiwanuka

Mitt første møte med Michael Kiwanuka var videoen til "Tell Me A Tale". Tipset fant jeg i nettutgaven av det engelske magasinet Qs spalte "New to Q". Det var ingen vei tilbake, jeg var frelst!Det første jeg la merke til var et retroinspirert bilde fra videoen, før jeg trykket play var første tanke som falt inn - retrosoul. Og så rett og feil hadde kunne man ta. En video som fikk tankene til gammel Stevie Wonder og annen gammel soul og 70-tallsfilm og til Lenny Kravitz debut "Let Love Rule" video.


Musikkstilen kan beskrives som en god blanding av Terry Callier, Bill Withers, Richie Havens, Ben Harper og Van Morrison. Retrosoul og akustisk Singer-Songwriter med litt country og småjazza preg bærer noen av sangene. Et varmt, akustisk lydbilde hvor ekte instrumenter skaper et varmt lunt og jordnært lydbilde - for ikke å snakke om tidløst lydbilde!
En svært god inspirasjonsliste hos ung engelsk mann på bare 23 år - med kassegitar på magen - med en stemme som høres ut som om det har levet et langt liv og vært i musikkbransjen siden midten av 70-tallet.

Flere referanser finner dere i spillelisten Michael Kiwanuka har lagt ut på Spotify Michael´s Body Parts Playlist

Bilder fra michaelkiwanuka.tumblr.com

Nytt den siste uken er at hans debutalbum har fått en release dato, nemlig mars 2012, og det er lenge siden jeg har sett så frem til et nytt album med en debutant. Om denne ikke kommer på vinyl - blir jeg forundret, for dette er musikk som virkelig er som skapt for vinylens varme lyd, og som etterhvert får litt naturlig knitring og platespraking.

Et tidløst album, i klassisk innpakning - akuratt slik jeg liker det!

Foreløpig har Michael Kiwanuka sluppet 3 EPer, som er tilgjenglig på Itunes + noen singler/EP som enda ikke er tilgjenglig på norske iTunes. Platekompaniet har ikke noe med Michael Kiwanuka så langt jeg har lykkes å lete. Samtlige 3 EPer fra iTunes er anskaffet og anbefalles på det varmeste, dersom du har sansen for ovenfornevnte musikkstil og artister.Da jeg først gang så videoen til "Tell Me A Tale" delte jeg denne umiddelbart med mine Facebookvenner og på Twitter, og tipser om han så snart jeg ser det kommer noe nytt fra han, folk må vel bli lei av mitt mas over Kiwanuka genialitet, men er man frelst - så er man frelst


På nevnte Facebook har jeg også sett at en av mine absolutte favoritjournalister, svenske Andres Lokko har omfavnet Kiwanika i sin blogg i avisen SvD.
Jeg håper rett og slett også at norges beste musikkmagasin ENO etterhvert får en artikkel om Michael Kiwanuka. Gjerne også Litteratur / kulturmagasinet Vinduet, hvor kanskje Norges svar på Andres Lokko,  Audun Vinger (tidligere Natt&Dag redaktør) gjør en sak ham!
Jools Holland har åpnet sin scene for Michael Kiwanuka og uten sammenligning for øvrig håper jeg nesten at Skavlan ser sin besøkstid og lar det norske og svenske folk så øynene opp for Michael Kiwanuka!


Den nyeste singlen, ikke tilgjenglig i den norske iTunes store enda

Michael Kiwanuka lager tidløs musikk - og vil uten tvil bli stor når hans første langspillplate slippes, om ikke før. Inntil så er tilfelle forsetter jeg mitt korstog for å spread the gospel så godt jeg kan!


Har du fått opp øynene for Michael Kiwanuka nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!