tirsdag 20. desember 2011

En ny norsk singer-songwriter; Trym Bjønnes!

John Mayer - første tanke, første sangen.
Låt nummer to - første navn som faller inn John Martyn, Thomas Dybdahl og litt Nick Drake.

http://www.myspace.com/trymbjonnes/photos
Kun en akustisk gitar, var alt Trym Bjønnes trengte for å målbinde publikum i en stappfull forsamling på ca 150 sosiale - Sosiale Medie-interresserte. Alle samlet en lørdag den 17. desember 2011 som var stedet for Norges første SocialWinter, som er vinterens svar på sommerens SocialSummer. Stedet for eventet var Vulcan bare et steinkast fra St.Hanshaugen hvor arrangør er Thomas Moen; Gründer, Blogger og Livsnyter (eget utsagn), med god hjelp fra gode venner og kolleger.
I løpet av 20 minutter bestående av to sanger ble vi litt mer kjent med artisten. Ved en tidligere anledning holdt Trym Bjønnes og Thomas Moen et twitterstunt som besto av å spille et helt døgn, altså 24 timer i strekk - og klarte gjennomføre hele mini 28 konserter rundtom i Oslo og omegn. Rett og slett imponerende!

For hva er vel en bedre anledning for presentere en ny artist enn på et event for SoMe (SosialeMedie) geeks. Tilnærmet alle med hver sin iPhone og iPad eller Mac i fanget (med noen unntak selvfølgelig). Hvorav flere - undertegnede inkludert - raskt postet melding på Twitter til Bjønnes på hans twitterprofil http://twitter.com/trymbjonnes og resten av twitterverden med takk for å fremføre de fantastiske låtene. Sosiale medier er en enesteående mulighet til å spre det gode budskap og dele med sine følger - som så deler med sine følgere, og er uten tvil som skapt for å dele kunnskap, erfaringer og tips. Rett og slett den beste og rimeligste formen for PR som finnes idag!

http://www.myspace.com/trymbjonnes/photos
Trym Bjønnes er virkelig et navn å se opp for iøpet av 2012. I løpet av mars måned slippes debutlangspilleren - og ut fra førsteinntrykket er det bare å holde øynene og ører oppe!

Referansene jeg nevnte innledningsvis John Mayer, John Martyn, Thomas Dybdahl, Nick Drake - og legg til en norsk artist til, avdøde David Ruiz som er veldig representativt det soundet vi ble presentert for. Hvem ville vært stolt å bli sammenlignet med disse artistene?

Da Trym spilte sin første låt - ble jeg sittende å lytte - virkelig lytte - fordi dette her hørtes svært lovende ut;  -Nærmeste referanse, -var det noe kjent med dette, -stemmen, -engelskuttalen - her låt alt rett og slett utrolig bra. Låten var en humoristisk sak - som handlet om hans hjembygd Hovden - og han presenterer på scenen at alle detaljene i sangen er sanne. Halvveis ut i låten tar han seg i å prate midt i låten - og sammenligne seg med, Øystein Sunde, fordi han avsluttet sangen og tok til å småprate midt i sangen (til info: musikalsk er det ingen likhet) Sangen ble startet igjen med andre og siste vers avsluttet sangen. Det var en spennende og småmorsom sang med en artig tekst - hvor tankene for til John Mayer stemmemessig - og David Ruiz.

Et øytblikk ble jeg litt redd for at Trym Bjønnes var en moro-artist eller humor-sanger (det er vel ikke en egen genre for slike), men det frykten ble raskt skyvet til side da låt nummer to ble spilt. På scenenen presenterte både Bjønnes og Thomas Moen sangen som den fineste sangen til Trym. Låten levde virkelig opp til forventningene; roligere - men med et litt raskere refreng. Stemmen hadde det litt røffe, små-raspete - og her kom første John Martyn referansen. Da låten kom til refrenget, knakk stemmen over i falsett - og tankene fôr over i mer Thomas Dybdahl landskap. Den samme låten hadde også en del David Ruiz her, noe Nick Drake der.

Dersom nå Bjønnes klarer å holde på disse referansene, så bør vi rett og slett ha en stor norsk artist innen genren singer-songwriter - som fortjener å bli sett og hørt - både på radio og mang en scene rundtom i vårt langstrakte land.

 KLIKK på albumene for å høre de i Spotify

I praten på scenen, mellom låtene, fikk vi høre at hans første singel "In The First Place" var lansert på både Spotify, Wimp og Itunes. Etter å ha hørt på denne på Spotify leker jeg litt med Jeff Buckley og litt Rocco DeLuca i tankene (søk gjerne opp Roccos "I Trust You To Kill Me" debut - finner ikke denne på Spotify desverre). "In The First Place" er elektrisk fremført, strykerne er langt frem i mixen, gitar-på-gitar lag-på-lag, så med også disse musikalske referansene er det uten tvil mange knagger å henge Trym Bjønnes på. Spennende!

http://www.myspace.com/trymbjonnes/photos

KLIKK her for å høre singlen


 KLIKK på albumene for å høre de i Spotify

Med egen YouTube kanal finnes flere av hans låter også tilgjenglig - og de to låtene som presenterer han i studio med kassegitaren alene - har alle den noe røffere, men roligere lyden enn det vi kan høre på Spotify, begge låtene kan dere se nedenfor her.
YouTube har også flere klipp fra hans Twitterturnè - hvor du kan få litt av feelingen man satt igjen med når han besøkte de forskjellige lokasjonene.Tidlig i 2010 vi var på Unni Wilhelmsen konsert på Rockefeller. Som oppvarmer hadde hun et nytt bekjenskap - og en ny norsk artist hun hadde tatt under sine erfarne vinger; Petter Carlsen. Da han entret scenen jeg ble rett og slett bergtatt der og da i musikken, på samme måte som jeg ble av Trym Bjønnes. Vi kjøpte platen til Petter Carlsen - og da forsvant mye magien man opplevde på scenen denne kvelden. Studioversjonene gjorde hele følelsen av artisten mer klinisk og mer produstert, rett og slett litt for rent og blankpolert. Men missforstå meg rett, sjekk ut begge skivene til Petter Carlsen - men for all del se han helst live, for det er så absolutt vært hver krone.
 KLIKK på albumene for å høre de i Spotify


Med et håp om og ut fra smakebitene vi har på Spotify og Youtube så tyder det på av vi kommer til å møte en artist i Trym Bjønnes som ikke havner i samme "felle" som Petter Carlsen - men en artist som også tør låte organisk, levende og varm - akuratt slik vi traff han på scenen denne lørdagen den 17. desember på SocialWinter 2011.

Trym Bjønnes kan du se, lese og høre og ikke minst følge på følgende sosiale medier;
Twitter http://twitter.com/trymbjonnes
Facebook http://nb-no.facebook.com/trymbjonnes
Youtube http://www.youtube.com/user/trymbjonnes
Myspace http://www.myspace.com/trymbjonnes
Spotify Trym Bjønnes – In the first place

Da konkluderer jeg med at det er to plater som virkelig er å se frem til i mars måned 2012;
Michael Kiwanuka (se eget blogginnlegg) - og nå den første norske artisten, Trym Bjønnes!

2012 ser ut til å bli et fantastisk plateår for debuterende artister!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!