fredag 9. mars 2012

Collin McLoughlin - et friskt pust!

Med en fot chill-house, en kassegitar, den andre foten i soft-dubstep med en enkel, men fin popstemme bør Collin McLoughlin nå langt.Bilde fra www.collinmcloughlin.com

Alle lovordsitatene på hans hjemmeside vil ingen ende ta og både stemmen og musikken får så mye ros at jeg vil henvise dere til å lese mer på hjemmesiden hans selv.
Det er rett og slett et under at ikke Collin McLoughlin har platekontrakt. Til tross for det har han fått gitt ut en fantastisk flott 4 spors EP på iTunes i 2011, som dessuten også er tilgjengelig på Spotify. I tillegg til et par-tre iTunes singler hvor artister som David Guettas og Gavin DeGraws covres. Han slapp en EP 2007 som forøvrig var litt mer singer-songwriter men jeg konsentrerer meg her hovedsaklig om den ferskeste EPen. Ta dessutene gjerne en lytt på Collin McLoughlins Soundcloud for å høre enda mer av hans smoothe sound.
At Collin McLoughlin har funnet sin stil er nettopp de siste og nyeste låtene hans et fint bevis på.

Låtene på EPen fra iTunes; er en deilig mix av soft club / chill club lydbilde - med akustisk gitar i front og rytmene dypt og langt ned i mixen.Klikk på coveret for å laste ned EPen via iTunes

Musikken kan beskrives som en krysning av musikken Jamie Woon på sitt minst soulfulle, men mest pop'ete. Vokalen ligger langt fremme i mixen og kan minne noe om vokalisten fra Lighthouse Family. Stemmen er litt monoton, men har samtidig nok soul og egenart til at den ikke blir kjedelig. Det er benyttet litt autotune her og der, men uten at det skjemmer låtene. At han har en stemme som kan levere varene på en fin måte med stor F - kan høres på disse låtene på Spotify eller gjør et besøk på Collin McLoughlins YouTube kanal og hør de akustiske coverene han legger ut der.
Seneste og nyeste cover er Lana Del Reys "Video Games" som McLoughlin virkelig gjør til sin låt! Se forøvrig også mitt innlegg om Lana Del Rey HER!Når Collin McLouglin kommer med en langspiller - som vissnok skal jobbes med i disse dager - kommer han til å nå veldig lagt ut og opp på listene. Fordi musikken treffer alle aldre og i tillegg til at han serverer og leverer rene låter som fungerer like fantastisk på cafeer som på dansegulvet. Å lytte hjemme går også smertefritt fordi det er rent og rolig uten att man blir skjemmet av unødvendig lydstøy.
Lån øret til Collin McLoughlin her og bli trollbundet i noen minutter du også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!