torsdag 22. mars 2012

Supergruppe...Eller bare Nneka?

Ryktet skulle ha det til at Lenny Kravitz igjen skulle jobbe med Eryka Badu, men Eryka kunne ikke - så av alle ting valgte Randy Crawford å steppe inn. Sessionen begynte - etterhvert fant Kravitz ut at han måtte ha noen background vokalister, og kontaktet Neneh Cherry og Lauryn Hill - for å være med på prosjektet. Lenny kviet seg litt for å kontakte Neneh etter hennes diss av ham på låten "Byddy X" - en låt hun vissnok skrev om ham, etter at de hadde hatt en flørt. Men til Lennys store overraskelse sa de faktisk ja begge to. Neneh trengte nok et løft frem i dagslys igjen - og det samme gjorde forsåvidt også Lauryn Hill også, selvom hun trer fram i rampelyset om kort tid på egenhånd. Det var kanskje greit å tease litt - gi litt lyd fra seg før til glede for både gamle og nye fans, og da var denne anledningen her helt fantastisk.

Sessionen startet og Lenny gjorde som han kan best, styre lyden, spilte alle instrumentene - produserte - ja, alt unntatt vokalen. Denne gangen overlot han denne til Randy Crawford, og hennes superstjernekor bestående av Neneh Cherry og Lauryn Hill. Her og der trekkes de frem fra korlyset med et rapvers her, litt kor her som trekkes langt frem mixen noen steder. Et og annet hovedvokal spor får de også - men hovedsaklig skal de holde seg i bakgrunnen, som korister. Nå skulle Randy Crawfords stjerne skinne sterkest.

Etterhvert som produksjonen skred frem så merket Lenny at Crawfords stemme passet kjempefint til reggae og kom i prat med Lauryn Hills mann, Damian Marley, da han en dag var med for å se sin kone synge på sessionen. Lenny som er kjent for å jobbe med all slags genre og artister kunne ikke dy seg og spurte om Damien ville være med å produsere/overse noen av låtene, noe han selvfølgelig takket ja til - men da ville han gjerne ha med seg Bahamadia på minst en låt og deres felles kompis Black Thought fra the roots - for hip hop måtte til. Kombinasjonen av rap og reggae passer som hånd i hanske, spesielt hvis Dr Dre kunne låne bort noen av sine etterhvert velbrukte repeterende pianoloops. Tro det eller ei dette takket de alle ja til, fordi de så potensialet i dette ambisiøse supergruppe-prosjektet som ingen andre enn Lenny Kravitz kunne stå bak.

Et av Lenny Kravitz kjennetegn er hans manglende frykt for å hoppe mellom musikksjangre, så det å mixe genre, som hip hop, reggae, soul, rock, singer-songwriter, motown passer som hånd-i-hanske hans produksjons hender. Det er ikke blitt bekreftet, men ryktet skal ha det til at Santana spiller en ukreditert gitarsolo på en av låtene også. 

Prosjektet, ja for det er unektlig et prosjekt, med så mange artister som deltakere måtte jo få et navn, platetittelen "Soul is Heavy" og coveret var en smal sak å sette sammen, med all den tyngde artistene har med seg. Da diskusjonen om hva de skulle kalle prosjektet - holdt hele prosjektet på å strande, og det gikk hard for seg en stund. Mange og lange diskusjoner senere fikk supergruppen et navn og de ente om med det noe spesielle bandnavnet Nneka...

KLIKK PÅ ALBUMCOVERET FOR Å HØRE PLATEN PÅ SPOTIFY
Platen kan lastes ned vi iTunes her

Nå er det slik at ingenting av det du har lest over her stemmer. 98% jeg har skrevet er bare oppspinn - eller om du vil en drøm (de 2% som utgjør sannhet kan du få lov til å finne ut selv). Noen sannheter er det;

Platecoveret, tittelen på platen og artistnavnet!

For Nneka er reel artist. Hun er 32 år og er av nigeriansk-tysk opprinnelse. Musikkstilen er soul/hip-hop/reggae/singer-songwriter, som er ute med sin rykende ferske plate. Blandingen av stemmene, produksjonen og artistene nevnt over her er nøyaktig hva du kan forvente deg av Nnekas siste plate. En grom mix av artistene nevnt og det låter fantastisk. Det låter rett og slett helt fantastisk!
"Soul Is Heavy" er Nneka tredje plate og den er kun 4 dager fersk, med andre ord var slippdato den 18. mars 2012. Her i landet er hun er et forholdsvis ubekrevet blad, foruten noen små notiser som foreksempel Hamar Arbeiderblad ha anmeldt platen til terningkast 5.

Lyden, produsjonen og stemmen, koringen på platen burde hun vinne mange hjerter der ute. Jeg tror jeg rett og slett har sagt nok!

Lån platen øret ditt og la Nnekas "Soul Is Heavy" forklare seg selv!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!