mandag 20. februar 2012

R Kelly er tilbake...igjen!

Mannen som det ene øyeblikket blir sett på som hakkende gal og det neste som en pervers selvutnevnt-sex-gud med sangtekster og et privatliv som får hvilken som helst annen artist der ute til å virke skinnhellig...

...mannen som er en genierklært eksentriker er tilbake... 


R Kelly er tilbake med "Share My Love"

For en låt - den låter fantastisk! Han har lagt balladene på hylla med sin første smakebit fra det kommende albumet "Write Me Back", en slags fortsettelse av albumet "Love Letter".

Hør sangen i youtube versjon her!

"Share My Love" høres ut som den er tatt fra et soullåt 70-, 80- og første halvdel av 90-tallet. Man skal ikke langt ut i låten før likheter med Barry Whites "Can't Get Enough Of Your Love (Babe)" melder seg. Nesten så man mistenker at R Kelly hadde denne som mal da han laget låten. Hør på stemmen (om ikke like mørk) og fraseringene - versene og refrenget. Farlig likt! Andre store stemmer som låter nærliggende er Luther Vandross og Teddy Pendergrass som også kan også høres i produksjon og vokal. Legg til navn som Alexander O´Neal og Colonel Abrams så begynner bildet å bli komplett.


Her kan du høre dette innleggets soundtrack "RetroSoul"
Hører du likhetene med artistene nevnt ovenfor?

Det er utrolig spennende å følge en artist som R Kelly - for man vet aldri hva han gjør neste gang!
På plate regjerer balladene - det er her R Kelly har sitt sterkeste kort! For en stemme!
Sjekk ut perler som "If I Could Turn Back The Hands Of Time" - et perfekt eksempel på hvor nært slektskapet er mellom country og soul, god låten "I Believe I Can Fly", blues-aktige "Suicide" for å nevne noen. Hør hans "Best of..."-samling med det beskjedne navnet "The Worlds Greatest" for å få en god følelse av hva R Kelly er god for.
Forøvrig er the worlds greatest en tittel han fortjener etter å ha hørt hans nyeste single "Share My Love"!

Kan denne låten være en døråpner til en 80s / 90s soul revival?Vil du oppleve litt av R Kellys "andre" side?; 
Ta lytt og titt til hans massive konsept hip hopera epos "Trapped In The Closet": det beste eksemplet på Kellys eksentriske megalomanske galskap! Sangen er en dramatisert episk historie på 5 kapitler/låter med en spilletid på hele 16 minutter som spinner rundt en historie en one-nite stand og hendelser før/etter dette i beste "Who dunnit"-stil. 
Sjekk forøvrig også den medfølgende kortfilm-musikkvideo som ble laget til verket her;

Kapittel 1-5 kan sees her!

"Trapped in the Closet" finnes dessuten i en massiv 22 låters versjon. Historien i denne spinner videre på 5 låtersversjonen, men strekker historien altfor langt - så denne blir mer humoristisk enn den dramatikken og spenningen som er i 5 låters versjonen. 

For gi ut noe så eksentrisk som "Trapped in the Closed", må man være litt gal for å bevise egen genialitet!

Er R Kelly et missforstått geni eller er han rett og slett sprøyte gal? Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne inn en kommentar, eller still et spørsmål. Kanskje du til og med har et ønske eller en anbefaling. Ser frem til å høre fra deg!